Tisk článku ze serveru Webmagazin.cz - Domácí vepřová tlačenka s lanýži, nakládanými žampiony a křenem



Úvodník: Máme pro vás unikátní recept šéfkuchaře restaurace Chagall´s, Petra Hajného. Jedná se o první ze série receptů na pokrmy z Přeštického prasátka, které má restaurace Chagall´s v nabídce v současné době.

Článek: Domácí vepřová tlačenka
Vepřovou plec, bok, hlavu a nožičky uvaříme ve vývaru společně s kořenovou zeleninou, divokým kořením a snítkou čerstvé majoránky.
Po uvaření maso vyndáme a necháme vychladnout. Vývar mezi tím svaříme, aby získal silnější chuť, a podle potřeby dochutíme.
Vychladlé maso a zeleninu nakrájíme na kostičky, smícháme s potřebným množstvím vlažného vývaru. Přidáme čerstvě nasekanou petrželku
a nastrouhaný lanýž.

 
Směs plníme do přírodních sáčků na tlačenku a necháme vychladnout.
 
Nakládané žampiony
Čerstvé žampiony nakrájíme na tenké plátky a společně s nakrájenou kořenovou zeleninou a šalotkou smícháme s předem připraveným sladkokyselým nálevem.
Naplníme do skleniček a zavaříme ve vodní lázni při 85°C cca 15minut. Po zavaření vyndáme a položíme dnem vzhůru.
 
Smetanový křen
Čerstvě nastrouhaný křen necháme při 70°C vylouhovat ve smetaně, kterou pak plníme do šlehačkové láhve.


Dobrou chuť!




08.05.2012 - redakce