Tisk článku ze serveru Webmagazin.cz - Oslavy jídla se blíží. Nenechte si ujít Prague Food festival!



Úvodník:

Český historicky první gastronomický festival určený pro širokou veřejnost - Prague Food Festival, vstoupí letos již do IX. ročníku. Setkáte se s michelinskými šéfkuchaři, zažijete gladiátorské kulinární klání ve stylizovaném Colosseu De'Longhi pod taktovkou dvoumichelinského guru Morena Cedroni z Itálie, ve 40 stáncích ochutnáte vybrané pokrmy a nápoje od nejzajímavějších producentů. Kdy? 29. – 31. 5. 2015. 

 



Článek:

Letošními novinkami jsou určitě podniky, jež se ještě nikdy festivalu neúčastnily. La Bodeguita del Medio, La Casa Argentina, Panonia Slovenská Restaurace, Bresto, Field, Rezidence Golf, Oliva by Amandine, Valoria Castle & Garden Praha a Dvůr Hoffmeister. Kromě nich můžete samozřejmě ochutnat kulinární stálice jako např. V Zátiší, Bellevue, U Emy Destinnové nebo Yasmin, Noodles. Zcela neotřelý koncept přinesou biovína seskupení Ekovín, Českomoravský svaz vinařských podniků, champagne značky Veuve Clicquot a výběr zahraničních vín, která má v oblibě organizační tým Pavla Maurera (všichni budou osobně nalévat v hodinových intervalech).

Nebude chybět hmyzí menu, biosýry, Ugova zmrzlina z čerstvých surovin, rawfood, speciální várka festivalového piva Summer Ale z Pivovarů Lobkowicz. Aquasommelierka Beáta Vlnková představí unikátní Vodní kartu, tedy ucelené portfolio pramenitých a minerálních vod vhodných k vínu a pro prémiovou gastronomii a zatančíte si v rytmu Karibiku, případně si můžete lážo plážo oddechnout v Rauch Grand Lehárně.

V programu "Zdravá cesta" poznáte vývoj zdravých a delikátních potravin od semínka a živné půdy přes plody farem až k finálním pokrmům. V rámci workshopů, cooking show a degustací v Míčovně budete mít možnost ochutnat čerstvé šťávy UGO ošetřené pouze vysokým tlakem, vidět např.: michelinského Romana Pauluse, rodinu kuchařů Sapíkových, jednoho z nejúspěšnějších restauratérů v ČR Inda Sanjiva Suriho, jak vaří se svou rodinou nebo biokuchařku Hanku Zemanovou jak si váží plevele a kytek v kuchyni. Pro příznivce sportu bude jistě zajímavé otestovat menu “Fotbalových lvíčat”, tedy reprezentantů do 21 let.

 

Tato největší gastronomická akce v zemi se koná v Královské zahradě Pražského hradu 29. – 31. 5. 2015. Vstupenky v předprodeji stojí 450Kč, na místě 500Kč.

 

Podrobné informace o všech účastnících, partnerech a programu najdete na www.praguefoodfestival.cz

Foto a zdroj: www.praguefoodfestival.cz



21.05.2015 - Aneta Šimonková