Tisk článku ze serveru Rozhledna - Webmagazin.cz - 10 tipů, proč si zamilujete ghíčko



Úvodník: Znáte ghí? Je to čistý máselný tuk nejvyšší kvality získaný přepuštěním čerstvého másla. Neobsahuje žádné mléčné bílkoviny, proto je vhodné i pro lidi s intolerancí laktózy a kaseinu. Stimuluje tvorbu žaludečních kyselin a tím podporuje dobré zažívání a chuť k jídlu. Kyselina máselná působí protizánětlivě ve střevech a pomáhá udržovat hladinu inzulinu. Díky zvýšenému obsahu vitamínů A, D, E a K, ghí ocení také lidé trpící záněty zažívacího traktu i alergií na lepek. Vydrží až rok bez lednice.
 

Článek:  
  1. Trvanlivost – díky odstranění mléčné bílkoviny a odpaření vody má ghí velmi dlouhou trvanlivost bez nutnosti chlazení.
  2. Nepřepaluje se - ghí má vysoký kouřový bod (250°C). Během zahřívání tak nevznikají nestravitelné toxické látky.
  3. Chrání střeva – díky kyselině máselné působí ve střevech protizánětlivě a pomáhá udržovat hladinu inzulinu.
  4. Hubnutí – energie z mastných kyselin pomáhá spalovat tuky.
  5. Detoxikace – mastné kyseliny na sebe váží toxiny a volné radikály, které následně odvádí z těla pryč.
  6. Trávení – stimuluje tvorbu žaludečních kyselin a tím podporuje dobré zažívání a chuť k jídlu.
  7. Záněty – ghí udržuje zásadité prostředí, čímž zabraňuje vzniku zánětu a usnadňuje hojení.
  8. Nervy a mozek – omega 6 a omega 3 mastné kyseliny chrání mozek a nervové buňky.
  9. Cholesterol – BIO ghí obsahuje CLA (kyselina linolová), která snížuje hladinu cholesterolu, pomáhá odbourávat tělesný tuk, podporuje růst svalové hmoty a funguje též jako antioxidant.
  10. Kůže – ghí lze udržovat i zevně, protože hojí podrážděnou kůži, hydratuje a zvláčňuje.


České ghíčko
Ghí je čistý máselný tuk s chutí a vůní másla, ale s jinými vlastnostmi. Je ideální ke smažení, má vysoký kouřový bod – 250°C. Vydrží až rok, nemusí se chladit. Má blahodárné účinky na vaše zdraví. A v neposlední řadě krásně voní a dobře chutná.

Cena:
150 Kč/ 220 ml
355 Kč/ 720 ml
www.ceskeghicko.cz







Dominika Flídrová, majitelka, www.ceskeghicko.cz
 

 

08.08.2018 - Aneta Šimonková