Plzeňský Prazdroj vyvíjí stálé úsilí za to, aby se jeho pivo (a nebojme se říci, že nejlepší na světě) dostalo ke konzumentovi v tě nejvyšší kvalitě. Rozšiřuje se počet podniků, kde se pivo čepuje z tanků, které zabraňují jeho okysličování a již řadu let probíhá soutěž o nejlepší výčepní. Prostě na tom, jak je pivo ošetřováno, čepováno a jak je pečováno o výčepní zařízení hodně záleží. Dříve se ujala soutěž „O nejlepší trubky“ – mnohde tento certifikát ještě vidíte – dnes přichází Prazdroj s novou známkou kvality – HVĚZDA SLÁDKŮ.
Mělo by to být vyznamenání podobné Michelinské hvězdě pro restaurace té nejvyšší kvality, Obchodní šéf Prazdroje Tomáš Mráz to srovnává a říká, že cílem je „super zážitek“, který by si měl host odnést. A nemusí to být vždy za předraženou cenu. Kritéria pro HVĚZDU SLÁDKŮ jsou náročná, ale nic nebrání, aby se na její získání přihlásily jak vyhlášené městské hospody tak i ty venkovské. V loňském roce navštívili kontroloři Prazdroje přes 1000 českých restaurací z dvaceti tisíc, které čepují produkty Plzeňského Prazdroje (tedy i Gambrinus, Velkopovický Kozel či Radegast). Známce kvality vyhovělo jen asi 130 podniků z Prahy, třicítka z Plzně a okolí a v Ostravě jich inspektoři ocenili 17. A že nejde jen o známé podniky jako „U zlatého tygra“ či „U Pinkasů“ v Praze či „U Salzmanů“ v Plzni dokládá i fakt, že HVĚZDU SLÁDKŮ získala i restaurace v malé vesničce Ivaň v jihomoravském kraji. Do dalších podniků,. které se o „hvězdu“ přihlásí, kontroloři zavítají. A budou chodit i opakovaně, protože HVĚZDA SLÁDKŮ se uděluje na jeden rok a pak se musí kvalita znovu prokázat.