Tisk článku ze serveru Rozhledna - Webmagazin.cz - Gurmánský tip z Plzně: Chřest a jahody



Úvodník: Pravé gurmánské jaro začíná s příchodem chřestové sezóny. Čerstvé bílé nebo zelené výhonky v kuchyni zvěstují začátek radostného období, kdy si lze tuhle neodolatelnou delikatesu vychutnávat dosyta a na mnoho způsobů. Třeba v neodolatelné kombinaci s jahodami. Právě chřest a jahody dominují menu, které bude od 22. do 28. května v nabídce legendární Hospody Na Spilce v Plzeňském Prazdroji

Článek:

Tým zkušených profesionálů pod vedením šéfkuchaře Lukáše Holého připraví hned několik do detailu vyladěných chodů. Na úvodní tataráček ze sivena s marinovaným chřestem a čerstvým koprem naváže chřestový krém s lehce vařeným vajíčkem, slaninou a smaženým chřestem. Dále bude na výběr zelený a bílý chřest, holandská omáčka, zdejší sušená šunka, vařené mladé brambory; kroupeto se zeleným a bílým chřestem, medvědím česnekem, ředkvičkami, hráškem a drobenkou z pivního pečiva či smažený chřest se salátem z čerstvé zeleniny a brambor a tatarskou remuládou. Po svěžím salátu ze zeleného, bílého a divokého chřestu s jahodami a rebarborou přijde správná chvíle na sladký dezert: Závin s jahodami a chřestem; tvarohové knedlíčky s jahodami rebarborou a drobenkou z pivních sušenek či jahody se šlehaným čerstvým sýrem a čokoládovým sladem.

Letos jednatřicetiletá Hospoda Na Spilce je jednou z největších hospod v České republice. Podnik, který je oblíbeným cílem nejen návštěvníků plzeňského pivovaru, na jehož nádvoří sídlí, v roce 2022 prošel výraznou obměnou. A to jak z hlediska interiéru, technologií, tak i personálu a menu.

Plzeňský Prazdroj, a.s.

U Prazdroje 64/7, 301 00 Plzeň www.prazdrojvisit.cz

Zdroj: 2media.cz





29.04.2023 - Aneta Šimonková