Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  pátek 8.11.2024, svátek má Bohumír 

Hledej

Spolupracujeme

www.alpress.cz

www.argo.cz

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.epocha.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Sladká tečka večera: 5x recept k zasycení

20.10.2024   Michaela Wilhelmová   Společnost   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Sladká tečka večera: 5x recept k zasycení Hodláte potěšit rodinu či partnera/partnerku po večeři dobrým zákuskem? Máme pro vás pět pečených jednoduchých nápadů. Užijí si milovníci ovoce i mrkve. A pokud se chcete nechat rozmazlovat zmrzlinou a lezavému počasí za oknem se jen vysmát, i pro vás se něco najde... 




RECEPT PRVNÍ


Pěnový nákyp s ovocem

Co potřebujeme?


300 gramů libovolného ovoce, 100 gramů oříšků, 2 vajíčka, 100 gramů cukru a 1/3 hrnéčku mléka, trochu tuku k vymaštění (v nejhorším lze i pár kapek oleje)

Jak na to?


Recept je skutečně jednoduchý. Do zapékací mísy či formiček, které předem vymastíme tukem, naskládáme ovoce. Nemáte-li čertsvé, nevadí, vystačíte si i s kompotem. Stačí hrubě naporcovat, malé kousíčky nejsou potřeba. Prosypeme nasekanými oříšky. Z mléka, cukru a vajíček ušleháme "zálivku", nalijeme na ovoce a dáme do trouby. Až bude povrch do růžova, je hotovo.


RECEPT DRUHÝ


Omelety z tvarohu s jahodami (či jiným ovocem)

Co potřebujeme?


Vaničku tvarohu (nejlépe tučného), 250 gramů mouky, půl litru mléka (jste-li gurmán/ka, můžete nahradit smetanou, nepříliš tučnou, kterou předem ocukrujete - či koupíte rovnou sladkou), 2 vejce, sůl, 30 gramů másla, 250 gramů jahod či jiného droného ovoce.

Jak na to?


Vajíčka rozdělte na žloutky a bílky. Z bílků ušlehejte sníh, žloutky smíchejte s mlékem do jednolité tekutiny, přidejte sůl a tvaroh. Opět mícháme. Poté vsypeme mouku, mícháme. Až na závěr přidáme sníh. Pečeme jako klasické omelety na pánvičce. Po dopečení prosypeme ovocem, smotáme a potřeme máslem.

 

RECEPT TŘETÍ

Datlový chlebíček na hrníčkový způsob - váhy nechte v kredenci!


Co potřebujeme? 

Půl šálku datlí, půl šálku loupaných ořechů (vlašských), 1 vejce, 1,2 šálku mléka, 2 šálky polohrubé mouky, 5 lžic oleje

 

Jak na to?

Datle nakrájejte na menší kousky, ořechy podrťte či nasekejte. Datle promíchejte s moukou, poté přidejte všechny ostatní přísady - jen oleje pouze 3 lžíce, dalšími dvěma vymastěte plech. Jemně jej zasypte moukou a dejte péct. Peče se 50 až 70 minut (zkuste párátkem).

 

RECEPT ČTVRTÝ

Koblížky z tvarohu s ovocem a zmrzlinou

 

Co potřebujeme?  

400 gramů měkkého tvarohu, 100 gramů mouky, 2 lžíce rumu, 50 gramů cukru, 2 vajíčka, 1 vanilkový cukr, tuk, libovolné ovoce (nejlépe jahody, rybíz, maliny, ostružiny a podobně) a zmrzlina.

 

Jak na to? 

Umíchejte žloutky s cukrem (normálním i vanilkovým), smíchejte s tvarohem. Poté vsypte mouku a přidejte rum. Opět mícháme. Z bílků ušleháme sníh a přidáme ho také k těstu. Naposledy zamícháme a roztavíme tuk. Do něj vkládáme lžící vykrajované kusy těsta, nejlépe v podobě kouliček. Na závěr posypeme ovocem a přidáme ke zmrzlině. 

 

RECEPT PÁTÝ

Koláčové mrkvové hody

 

Co potřebujeme?   

250 gramů mrkve, 450 gramů polohrubé mouky, 1 tuk na pečení (Hera), polovina prášku do pečiva (kypřící), 500 gramů tvarohu, 2 žloutky, 3 lžíce cukru, balíček vanilkového cukru

 

Jak na to?

Mrkev nastrouhejte podobně, jako na salát. Poté z ní, mouky, tuku na pečení a prášku do pečiva uhněťte těsto. Vymažte plech, jemně zasypte moukou a rovnou do něj udělejte po celé délce z těsta placku. Tvaroh, žloutky, cukry smíchejte zvlášť a naložte s nimi stejně - položte je jako druhou vrstvu. Pečte dozlatova a na konec pocukrujte. 

 

Dobrou chuť!

 

Ikonka: Pixabay 

 



Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.2765 s