Popeleční středaZpověď zapadlého písmáka aneb Co jste nenapsali ve školce, v penzi nenapíšeteNěžné zůstatkyJak zasahuje umělá inteligence do tvůrčího psaní?Meditovat a tvořitTichá domácnost
FOTOPOSTŘEHY: Zajímavosti o českých horáchDesatero smyslů? Copak jich nemáme jen pět?5 nejčastějších výmluv, proč něco neudělámeSkoky do neznáma ve Švandově divadleKVÍZ: Jak moc znáte české hory?5 hodin, 2 pokrmy a 1 vítěz, český šampión v Bocuse d’Or Jak být přirozeně krásnější?Kulturní tip: Galavečer filmové hudby v Obecním doměFOTOREPORTÁŽ: Za delfíny do WasiniOde dneška Kunderova Totožnost v audio3 masopustní recepty od Pavla Berkyho Česká kultura od Smetany po Formana
Také si občas zajdete do restaurace nebo jen tak na pivo? I když stále vítězí „lahvové pivo domů“ stále více si lidé chtějí dopřát kvalitního posezení a brát návštěvu nějakého dobrého podniku jako společenskou událost, kde je možno se sejít a popovídat s přáteli nebo si jen tak odpočinout od celodenního lopocení. Jak ale dobrý podnik poznat?
Plzeňský Prazdroj vyvíjí stálé úsilí za to, aby se jeho pivo (a nebojme se říci, že nejlepší na světě) dostalo ke konzumentovi v tě nejvyšší kvalitě. Rozšiřuje se počet podniků, kde se pivo čepuje z tanků, které zabraňují jeho okysličování a již řadu let probíhá soutěž o nejlepší výčepní. Prostě na tom, jak je pivo ošetřováno, čepováno a jak je pečováno o výčepní zařízení hodně záleží. Dříve se ujala soutěž „O nejlepší trubky“ – mnohde tento certifikát ještě vidíte – dnes přichází Prazdroj s novou známkou kvality – HVĚZDA SLÁDKŮ.
Mělo by to být vyznamenání podobné Michelinské hvězdě pro restaurace té nejvyšší kvality, Obchodní šéf Prazdroje Tomáš Mráz to srovnává a říká, že cílem je „super zážitek“, který by si měl host odnést. A nemusí to být vždy za předraženou cenu. Kritéria pro HVĚZDU SLÁDKŮ jsou náročná, ale nic nebrání, aby se na její získání přihlásily jak vyhlášené městské hospody tak i ty venkovské. V loňském roce navštívili kontroloři Prazdroje přes 1000 českých restaurací z dvaceti tisíc, které čepují produkty Plzeňského Prazdroje (tedy i Gambrinus, Velkopovický Kozel či Radegast). Známce kvality vyhovělo jen asi 130 podniků z Prahy, třicítka z Plzně a okolí a v Ostravě jich inspektoři ocenili 17. A že nejde jen o známé podniky jako „U zlatého tygra“ či „U Pinkasů“ v Praze či „U Salzmanů“ v Plzni dokládá i fakt, že HVĚZDU SLÁDKŮ získala i restaurace v malé vesničce Ivaň v jihomoravském kraji. Do dalších podniků,. které se o „hvězdu“ přihlásí, kontroloři zavítají. A budou chodit i opakovaně, protože HVĚZDA SLÁDKŮ se uděluje na jeden rok a pak se musí kvalita znovu prokázat.
Copyright © 2001 -
2025 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.