Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  pátek 14.11.2025, svátek má Sáva 

Hledej

Spolupracujeme

www.alpress.cz

www.argo.cz

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.epocha.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Suchej únor v plném proudu: Jak si užít aperitivo bez kapky alkoholu?

16.02.2023   Michaela Wilhelmová   Společnost   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Suchej únor v plném proudu: Jak si užít aperitivo bez kapky alkoholu?V roce 2013 rozjela Liga otevřených mužů  zajímavý projekt - Suchej únor. Nejdřív ho zamířila jen na muže - ostatně čeští muži pijí zhruba čtyřikrát více, než ženy, a třikrát více než světový průměr. V roce 2021 už o "sucháči" věděla většina populace a k osvětové kampani se přidalo i Slovensko...

Spojené království má svůj Suchý leden, Kanada stejně jako my Suchý únor. Řada z těch, kteří mají do abstinentů daleko, zkouší dát tělu oraz od alkoholu alespoň nyní. Večerní nutkání je někdy nezdolné. Místo klasického piva se dá lehce sáhnout po bezalkoholní alternativě - třeba v podobě Birellu, který sice alkohol obsahuje, ale v zanedbatelném množství 0,3 %. Navíc má nyní limitku na příchutě - například malinu, bezový květ, nebo višeň a ostružina. A co když nás s příchodem večera začne honit mlsná po italsku? 

V Itálii nastává večer ideální doba na aperitivo – drink a drobné občerstvení, které naladí chuťové buňky a tzv. otevře večer. Aperitivo moment je součástí italského životního stylu a tradice a získalo si postupně popularitu po celém světě. Jenže, co si během suchého února nalít? Zkusit můžete třeba u nás nepříliš známé Crodino, které je díky své vynikající chuti plnohodnotnou alternativou alkoholických aperitivů. Může ho vhodně doplnit kousek sýra, tyčinky grissini, prosciutto, sušená rajčata a něco svěžího, třeba olivy či fíky. 

Crodino si můžete vychutnat ve dvou základních variantách: světlé Crodino Biondo je charakteristické svou hořkosladkou chutí, výrazně červené Crodino Rosso může potěšit milovníky nezaměnitelného aroma krvavých pomerančů a výrazné kořeněné chuti. Dobře vychlazené Crodinolze podávat samotné, nejlépe ale chutná v podobě CrodinoSpritz. Jak na něj?
Do vinné sklenice naplněné velkým množstvím ledu přidejte obsah lahvičky CrodinoBiondo či CrodinoRosso a doplňte sodou. Nezapomeňte ozdobit plátkem pomeranče, tím nápoji dodáte nejen svěžest, ale potěšíte tak své chuťové i čichové buňky. 


Foto v úvodu: MrJoe4077 / CC BY-SA 4.0



Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2025 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0378 s