Popeleční středaZpověď zapadlého písmáka aneb Co jste nenapsali ve školce, v penzi nenapíšeteNěžné zůstatkyJak zasahuje umělá inteligence do tvůrčího psaní?Meditovat a tvořitTichá domácnost
KVÍZ: Prověřte své znalosti o českých panovnícíchFOTOPOSTŘEHY: Zajímavosti o českých horáchDesatero smyslů? Copak jich nemáme jen pět?5 nejčastějších výmluv, proč něco neudělámeSkoky do neznáma ve Švandově divadleKVÍZ: Jak moc znáte české hory?5 hodin, 2 pokrmy a 1 vítěz, český šampión v Bocuse d’Or Jak být přirozeně krásnější?Kulturní tip: Galavečer filmové hudby v Obecním doměFOTOREPORTÁŽ: Za delfíny do WasiniOde dneška Kunderova Totožnost v audio3 masopustní recepty od Pavla Berkyho
Pravé gurmánské jaro začíná s příchodem chřestové sezóny. Čerstvé bílé nebo zelené výhonky v kuchyni zvěstují začátek radostného období, kdy si lze tuhle neodolatelnou delikatesu vychutnávat dosyta a na mnoho způsobů. Třeba v neodolatelné kombinaci s jahodami. Právě chřest a jahody dominují menu, které bude od 22. do 28. května v nabídce legendární Hospody Na Spilce v Plzeňském Prazdroji
Tým zkušených profesionálů pod vedením šéfkuchaře Lukáše Holého připraví hned několik do detailu vyladěných chodů. Na úvodní tataráček ze sivena s marinovaným chřestem a čerstvým koprem naváže chřestový krém s lehce vařeným vajíčkem, slaninou a smaženým chřestem. Dále bude na výběr zelený a bílý chřest, holandská omáčka, zdejší sušená šunka, vařené mladé brambory; kroupeto se zeleným a bílým chřestem, medvědím česnekem, ředkvičkami, hráškem a drobenkou z pivního pečiva či smažený chřest se salátem z čerstvé zeleniny a brambor a tatarskou remuládou. Po svěžím salátu ze zeleného, bílého a divokého chřestu s jahodami a rebarborou přijde správná chvíle na sladký dezert: Závin s jahodami a chřestem; tvarohové knedlíčky s jahodami rebarborou a drobenkou z pivních sušenek či jahody se šlehaným čerstvým sýrem a čokoládovým sladem.
Letos jednatřicetiletá Hospoda Na Spilce je jednou z největších hospod v České republice. Podnik, který je oblíbeným cílem nejen návštěvníků plzeňského pivovaru, na jehož nádvoří sídlí, v roce 2022 prošel výraznou obměnou. A to jak z hlediska interiéru, technologií, tak i personálu a menu.
Plzeňský Prazdroj, a.s.
U Prazdroje 64/7, 301 00 Plzeň www.prazdrojvisit.cz
Zdroj: 2media.cz
Copyright © 2001 -
2025 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.