Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  pondělí 2.12.2024, svátek má Blanka 

Hledej

Spolupracujeme

www.alpress.cz

www.argo.cz

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.epocha.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Veganský řízek? Klidně to zkuste...

28.07.2024   Michaela Wilhelmová   Společnost   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Veganský řízek? Klidně to zkuste...Klasiku v podobě vepřového řízku s bramborem můžete toto léto zkusit i jinak, a to jako neotřelou alternativu: květákový řízek s batáty a zeleninou. Veganská varianta klasického řízku je lehká, svěží a pro teplé letní dny jako dělaná, navíc je i zdrojem vlákniny a bílkovin.
Nasládlá chuť opékaných batát s křupavým řízkem nabízí skvělé propojení.

Toto jídlo potěší nejen vaše chuťové pohárky, ale díky tomu, že je recept hotový za 35 minut, budete mít více času pro sebe či svou rodinu.

Ingredience:
- 1 balení Garden Gourmet Květákový řízek
- 300 g sladkých brambor
- 150 g zelených fazolek
- 150 g brokolice
- 50 g zelených sójových fazolí (edamame), nebo zeleného hrášku
- 100 g špiček zeleného chřestu
- 1 lžička sušeného oregana
- 2 lžičky olivového oleje
- Sůl
- Pepř

Postup:
1)    Připravte zeleninu
Příprava: 10 min
Troubu si předehřejte na 200℃. Následně si do hrncedejtevodu, do které přidejte špetku soli, poté ji přiveďte k varu. Mezitím si umyjte a očistěte připravenou zeleninu – brokolici rovnoměrně nakrájejte na růžičky, očistěte si zelené fazolky, z chřestových natí odkrojte konce (cca 1 cm) a na závěr si připravte edamame, případně zelený hrášek.

2)    Uvařte a okořeňte zeleninu
Doba vaření: 8 min
V hrnci si postupně uvařte každou zeleninu zvlášť. Až ji budete mít uvařenou, vložte ji do dostatečně velké misky a následně ji dochuťte solí, pepřem a olivovým olejem.

3)    Opečte batáty
Doba vaření: 20 min
Batáty si nejprve oloupejte a najemno nakrájejte. Nakrájené batáty vložte na plech vyložený pečicím papírem, zakápněte je olejem a dochuťte solí, pepřem a oreganem. Vložte plech s batáty do předehřáté trouby a pečte přibližně 20 minut, nebo dokud batáty nebudou opečené dozlatova a nebudou propečené skrz na skrz.

4)    Připravte Květákový řízek
Doba vaření: 5 min
Na pánvi s troškou oleje si připravte Květákový řízek. Postupujte dle informací na obalu tak, aby byl dozlatova opečený a křupavý. A můžete servírovat! Květákové řízky podávejte s opečenými batáty a s uvařenou zeleninovou směsí.

A jaké jsou dojmy? V parných měsících se zdá, že sedl do žaludku lépe, než ten vepřový. 



 


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0834 s