TangoHypochondrVýprava Tvůrčí psaní - inspirace na dlouhé zimní večeryNadějeCísařův pekař
Martin Maxa a Mára ze Šlágru - co je spojilo?Co nás učí o životě LESNÍ ŠKOLASoudruhu prezidente, stěžuju siPlechový bubínek na ZábradlíTužka s názvem diamantu?DVA DIVOCHY známe v Čechách sto letVe Švandově divadle zavládnou Pravidla NirványLehce zbytná záhada švédského DraculyMyši v akci: Vánoční past Závislost na sociálních sítích aneb Tvůj život je velké rozhodnutí Tentokrát mě na Netflixu zaujal Velký vlastenecký výletPražský komorní balet slaví 50 let. Výjimečný galavečer ve Vinohradském divadle
Vajíčka patří k Velikonocům. Jenže když jich vyrobíme či vykoledujeme moc, rychle se přejí. Představíme vám receptury na mňamky z vajíček, které mohou ve vaší kuchyni zavonět již k dnešní večeři...
Mějte na paměti, že vejce jsou tělu potřebná, ale na druhou stranu těžko stravitelná. Proto to s jejich konzumací nepřehánějte. Ostatně, vejce se beztak přidávají do kde čeho, a tak jich sníte víc, než sami tušíte...
Recept 1 - Salát z vajec
Ingredience: 4 sterilované okurky, 1,5 -2 hlávkové saláty, 1 svazek ředkviček, 100 g šunky, 1 bílý jogurt, 4 vařené brambory, sůl, citrónovou šťávu, eidam a samozřejmě 8 vajec natvrdo.
7 vajec oloupeme a naporcujte na melé kousky, 1 vejce bude na ozdobu. nakrájíme 1 hlávkový salát, ředkvičky, šunku, uvařené brambory a okurky. Vmícháme jogurt i dochucovadla, vše promícháme a necháme odležet v lednici. Poté ozdobíme druhým salátem (na něm můžeme podávat), vecem a strouhaným sýrem.
Recept 2 - Omáčka z vajec - rychlá a jednoduchá
Ingredience: estragon, máta, sůl, pažitka, 2 lžíce oleje a vinného octa, 4 vajíčka natvrdo.
Vejce najemno rozdrťte, smíchejte s olejem a octem. Přidejte byliny, osolte, promíchejte, ohřejte a můžete podávat třeba s rýží.
Recept 3 - Aromatická vejce s nivou
Ingredience: 15 dkg Nivy, 2 lžíce smetany ke šlehání, 1 cibule, mletá paprika, 15 dkg margarínu, 2 lžíce plnotučné hořčice, pažitka, menší hrst ořechů, 2 lžíce jogurtu, sůl, čerstvá zelenina, hroznové víno a deset vajíček natvrdo
Utřete nivu najemno, z uvařených vajec vyndáme žloutky. Polovinu žloutků promícháme s nivou, smetanou, sladkou paprikou a posekanou cibulovou natí. Druhou polovinu smícháme s margarínem, hořčicí, petrželí, jogurtem a mletými ořechy. Náplň dáváme zpět do bílků, zdobíme rozkrojeným vínem. Jako přílohu užijeme pečiva.
Recept 4 - Pikantní vejce
Ingredience: 6 vajec natvrdo, půllitr mléka, 4dkg solamilu, 5dkg másla, 2 žloutky, 1 lžíce hořčice, sůl, pepř.
Vejce uvařte natvrdo. Poté je rozpulte a zalijte omáčkou. Jak na ni? Mléko se solí, škrobem a žloutky pomalu a velmi jemně zahřívejte za mohutného míchání. Až hmota zhoustne, přidejte máslo, pepř a hořčici. Opět třete. Poté nechte trochu vychladnout. Krom pečiva či zeleniny a salátu se k velmi hodí i rajčata.
Dobrou chuť!
Foto: Pixabay
Copyright © 2001 -
2025 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.