Tisk článku ze serveru Webmagazin.cz - Nesnězeno přichází s novou spoluprací
Úvodník: Boj proti plýtvání jídlem. Právě tím se již několik let zabývá platforma Nesnězeno, která nyní začíná spolupráci s Perfect Canteen. Jedná se o síť podniků, která se zabývá firemním stravováním s důrazem na ekologii a trvalou udržitelnost. Spolupráce zahrnuje vybrané kantýny v Praze a Brně.
Článek: K širší společnosti se tímto způsobem dostanou jídla z uzavřených kantýn za velmi výhodnou cenu. V první fázi se bude jednat o jídla z kantýny Komerční banky. Pokud budete mít zájem můžete si rezervovat balíčky s pozdními obědy nebo večeřemi, které se tak vyhnou plýtvání. Jídla se prodávají se slevou minimálně 50 %, po jejich zakoupení si je vyzvednete v ReKrabičkách přímo v provozovně.
„Spolupráce s Nesnězeno je pro nás klíčem k dalšímu kroku v rámci udržitelnosti, z čehož máme velkou radost. Společně tak podpoříme, aby se méně plýtvalo jídlem a zároveň dáme nevyužitým pokrmům druhou šanci dostat se k zákazníkům,“ poznamenal ke spolupráci Filip Sajler, spoluzakladatel sítě restaurací Perfect Canteen.
Nesnězeno tímto konceptem nabízí pro hotely a restaurace výhodný způsob, jak získat vítaný sekundární příjem z prodeje jídel, které by byli nuceni vyhodit do koše. Jejich úspěšnost je velmi viditelná, jelikož se prodá většina balíčků, které platforma nabízí. Podniky, které se k Nesnězeno připojí, mohou měsíčně získat dodatečný příjem v průměrné výši 25 000 Kč. Jistě tím také dávají najevo, že jim není plýtvání jídlem lhostejné, zvýrazní svoji značku a osloví zcela novou skupinu zákazníků.
„Jsme rádi, že se naši platformu přidává právě Perfect Canteen, která je nám blízká svým konceptem sázejícím od počátku na udržitelnost a promyšlené nakládání se surovinami i odpadem,“ dodává zakladatel Nesnězeno Jakub Henni.
Zpracováno podle tiskové zprávy.
28.09.2024 - Viktorie Švestková